luni, 4 februarie 2013

Firele de Înaltă tensiune


Nerăbdarea următoarei întâlniri provoacă o dezordine interioară în care organele se amestecă în cuva unei mașini de spălat, schimbându-și proprietățile și dimensiunile. Se rostogolesc și se contorsionează, se umflă și se contractă, se ciocnesc și ricosează de pereți provocând pete albe pe piele, care sunt puse de către specialiști pe seama stresului.

Stomacul se contractă într-un ganglion care pulsează ca un bec stricat în baia unei gări, iar inima circulă nestingherită prin canalul respirator ajungând în gât, unde găsind ieșirea obturată cu dinți se ghemuiește precum un smoc de păr într-o scurgere. Proasta circulație arterială supraîncălzește creierul care pierde conexiunea wireless cu ustensilele muncii cotidiene. Ca și consecință lingura îți picură ciorba înainte de a ajunge la gură, foarfeca taie bretonul prea scurt, nasturii de la pantaloni se descos și se tăvălesc cu burta pe podea, robinetul își regurgitează apa fierbinte pe cămașă, iar ușa năvălește ca o sanie peste degetul mic de la picior. 

Astfel creierul se conectează la o nouă rețea și devine peste noapte un dj schizofrenic care inventează mixuri din gângureli neinteligibile asezonate cu bale și clasicele și nemuritoarele principii despre iubire mostenite de la bunica, gen "ce e al tau e pus deoparte" sau "felicirea e în ceruri copilă draga". Apoi își scoate vinilurile prăfuite de sub pat, în care stau congelate sampelurile fostelor scântei romantice, și începe să le taie cu foarfeca de grădina în bucățele de puzzeluri. Le dă prin mixer, le toarnă în matrița situației actuale și le introduce în patul înferbântat de o noapte de nesomn. Pe deasupra se presară bombonele spre încântarea tuturor prietenelor care vor servii tarta împreună cu cafeaua de rigoare.

Și ca să nu se plictisească între timp mai și dirijează o gigantică sonată din posibilele replici care vor fi date în posibilele conversații la posibilele întâlniri, punându-l în inferioritate chiar și pe deep blue, cel mai dibace calculator jucator de sah. Și toată asta într-o partitură de neuroni care se întinde ca firele de Înaltă tensiune dintre Pământ și Lună. Sinapsele provoacă descărcări electrice pe cer urmate de ploi torențiale care vor umfla mările și vor "scufunda corăbiile". Păsările celului vor ciugulii axonii confundându-le cu omizi, și vor asimila frânturi de conversații imaginare pe care le vor ciripii florilor de pe pietrele mortuare. Sunelele vor dansa din buric pe pământul umezit de ploaie lipindu-li-se noroi pe marginile fustelor. De aici e doar o chestiune de timp până cand florile fertilizate de ritmul mantric vor înflorii într-un marș funebru. În timpul nopții vor bântuii pâna la firele de Înaltă tensiune, cărora le vor suge energia și le vor transforma în liane, cerul transformandu-se într-o erupție cutanată.

Înainte de începerea turnării de beton în vene și artere și de ivirea zorilor, lianele pătrund în creier, unde își deversează seva fosforescenta care într-o clipită se extinde până în vârful unghiilor. Asta aliniază chakrele la apel și curăță canalele de praf de pușcă, creând în jurul corpului un perimetru dintr-un balon de huba-buba care o să se spargă atunci când o să atingă Luna. Doar atunci vraja o sa fie spulberată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu